Habdan 40-vuotisjuhlat

6.9.2023

2.9.2023 juhlittiin Habdan jo 40 vuotta kestänyttä taivalta rekisteröitynä yhdistyksenä. Yhdistys perustettiin vuonna 1982, mutta virallinen rekisteröinti yhdistysrekisteriin tehtiin vuonna 1983.

Päivällä ohjelmassa oli leikkimielinen miekkailukisa ja illalla juhlimme Töölön Korjaamolla illallisen merkeissä. Juhlia vietettiin Habdalle tyypilliseen tapaan rennosti.

Miekkailukisan säännöt poikkesivat vain hieman tavallisista säännöistä; ensin miekkaltiin viiteen pisteeseen, jonka jälkeen ottelua jatkettiin kivi-sakset-paperi -pelillä kymmeneen pisteeseen.

Kisan voitti Kerkko, hopeaa sai Tatu ja pronssi meni Tomille.

Kaikki osallistujat palkittiin perinteisillä paperilautasilla.

Illalla ohjelmassa oli juhlapuheita, palkitsemisia, miekkailubingoa, yksisarvis-siirtotatuointeja, hauskoja tarinoita, hyvää musiikkia...

Illan mittaan lavalle pääsivät puhumaan useat henkilöt. Saimme kuulla Antilta hienon juhlapuheen, jossa korostui mm. se, että kaikki ovat tervetulleita Habdaan. Habdan perustajajäsenet kertoivat Habdan mielenkiintoisesta syntyhistoriasta sekä seuran nimen ja logon taustoista. Lisäksi miekkailuliiton edustaja luovutti Habdalle liiton onnitteluviirin puheensa yhteydessä. Myös András pääsi ääneen kertoessaan, miten päätyi Habdan valmentajaksi.

Juhlassa palkittiin myös ensimmäistä kertaa Vuoden miekkailija eli habdalainen, joka on menestynyt kilpailuissa parhaiten edellisellä kaudella. Kyseinen palkinto luovutettiin Kerkolle. Lisäksi jaettiin hopeinen ansiomerkki Ilonalle sekä kultainen ansiomerkki Andrákselle. Myös Antti Aavikko -palkinto luovutettiin vuodeksi seuraavalle henkilölle eli Tomille. Onnittelut palkituille! 

Iso kiitos juhlatoimikunnalle, joka järjesti hienot juhlat. Juhlatoimikuntaan kuuluivat ainakin Anna, Sara, Liisa, Outi ja Taneli. 

Lisäksi iso kiitos kaikille Habdan entisille ja nykyisille jäsenille siitä, minkälainen hieno seura Habdasta on tullut. Habdaa ei ole ilman sen jäseniä.