Aikuisten alkeiskurssit

Aikuisten kalpamiekkailun alkeiskurssit pidetään torstaisin ja perjantaisin Töölön Kisahallissa. Harjoitukset ovat torstaisin 19.00-20.30 ja perjantaisin 17.30-19.00. 

Valmentajana toimii seuramme unkarilainen päävalmentaja András Tóth ja tarvittaessa seuramme kokeneet miekkailijat. Valmennus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. Torstain treeneissä mukana on vain alkeiskurssilaiset, jolloin harjoituksissa keskitytään uusien asioiden oppimiseen ja perjantain harjoituksissa on mukana myös jo aikasemmin miekkailun aloittaneita, jolloin treeneissä miekkaillaan enemmän.

Kevään aikana järjestämme kolme eri alkeiskurssia, joiden hinta on 130 €. Hinta sisältää opetuksen, miekkailuvarusteiden lainan, Kisiksen sisäänpääsymaksun, kuluvan kauden harrastelisenssin sekä vakuutuksen kurssin ajaksi. Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Osan kurssimaksusta (enintään 100 €) voi maksaa myös Edenred mobiilimaksulla tai virikeseteleillä, ePassilla tai Smartum-saldolla tai -seteleillä. 

Kurssi kestää 10 harjoituskertaa eli 5 viikkoa Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, jos Kisahallin miekkailusalit eivät ole käytettävissä. Väliin jääneet kurssikerrat korvataan muina päivinä.

Kurssien aikataulut:

Kevät 2024:

1. kurssi: 18.1.-16.2.2024

2. kurssi: 29.2.-5.4.2024 (pääsiäisenä ei harjoituksia)

3. kurssi: 19.4.-23.5.2024 (helatorstaina ei harjoituksia)

Kursseille ilmoittaudutaan SuomiSportissa. Pääset oikeaan paikkaan klikkaamalla yllä olevia kursseja.

Alkeiskurssille tarvitsee mukaan T-paidan, pitkät verryttelyhousut, sisäpelikengät tai lenkkarit ja juomapullon. Miekkailuvarusteet saa seuralta käyttöön kurssin ajaksi.

Kurssin aikana opetellaan miekkailun perusteet eli jalkatyö, pistotekniikka ja miekkailun säännöt. Treeneihin kuuluu alkulämmittely, venyttelyt, jalkatyötä, pari- ja pistotyynyharjoituksia sekä tietenkin paljon miekkailua. Kurssin aikana toistetaan paljon perusasioita, joten vaikka et pääse joka kerralle mukaan, voit oppia miekkailun perusteet.

Kun tulet alkeiskurssille Töölön Kisahalliin, tule suoraan miekkailusaliin. Sinne päästäksesi kerro vahtimestareille, että olet tulossa Habdan alkeiskurssille, niin saat heiltä kulkukortin, jolla pääset porteista sisään. Sen jälkeen nouse vahtimestarien takana olevat vasemmanpuoleiset portaat ylös ja käänny vasemmalle. Käänny ennen pingispöytiä oikealle ja näet miekkailusalin etuoikealla koripallokentän vieressä. Tule rohkeasti sisään!

Alkeiskurssin jälkeen voit jatkaa miekkailua seurassamme.

Ilmoittautuminen on sitova. Jo maksettua kurssimaksua ei palauteta, ellei peruutus johdu sairaudesta tai muusta vastaavasta ylitsepääsemättömästä esteestä.