Harjoittelu ja kilpailu

Harjoittelu

Kaikki seuran miekkailuharjoitukset ovat Helsingissä Töölön Kisahallin (Paavo Nurmen kuja 1, 00250 Helsinki) miekkailusaleissa. 

Habdan harjoituksiin voivat osallistua vain Habda r.y.:n jäsenet. Jäsenyyttä voi hakea kotisivujemme kautta.

Harjoituksiin osallistuvilla täytyy olla ainakin oma miekka (sähkökalpa) ja vartalojohto. Muita varusteita voi lainat seuralta.

Valmentajan kanssa voi keskustella taitotason kannalta sopivasta treeniryhmästä.Harjoitusajat


Ohjatut harjoitukset tarkoittavat sitä, että esim. alkulämmittely ja venyttely tapahtuvat harjoituksissa ja valmentaja pitää harjoituksissa usein jalkatyön, pariharjoituksia, pistotyynyharjoittelua tai erityisiä miekkailuharjoituksia. Vapaamiekkailu tarkoittaa sitä, että harjoittelu tapahtuu kokonaan itsenäisesti ilman valmentajaa.

Lasten ohjatut harjoitukset

 • maanantaisin 17.30-19.00 valmentajana Teemu (tämä harjoitus on hieman kokeneemmille nuorille; keskustele ensin valmentajan kanssa näihin treeneihin osallistumisesta)
 • tiistaisin 16.00-17.30 valmentajana András
 • perjantaisin 16.00-17.30 valmentajana András

Nuorten ohjatut harjoitukset

 • maanantaisin 17.30-19.00 valmentajana Teemu
 • tiistaisin 17.30-19.00 valmentajana András
 • torstaisin 17.00-19.00 valmentajana András
 • perjantaisin 17.30-19.00 valmentajana András

Aikuisten ohjatut harjoitukset

 • tiistaisin 17.30-19.00 valmentajana András
 • keksiviikkoisin 19.00-20.30 valmentajana Teemu
 • torstaisin 17.00-19.00 valmentajana András
 • perjantaisin 17.30-19.00 valmentajana András

Aikuiset vapaamiekkailu

 • maanantaisin 18.30-20.00
 • keskiviikkoisin 19.00-20.30


Jäsen- ja harjoitusmaksut


Jäsenyyskausi on elokuun alusta heinäkuun loppuun.

Jäsenmaksu 100 €

Harjoitusmaksut Habda ry:n jäsenille yhdeltä kaudelta (kevät- tai syyskausi) ovat: 120 € (vapaamiekkailu) tai
300 € (kaikki harjoitukset) (hinnat sisältävät jäsenmaksun).
120 € oikeuttaa harjoittelemaan ainoastaan vapaamiekkailuun tarkoitetuilla vuoroilla. Vapaamiekkailuun tarkoitetut vuorot on lueteltu ylempänä.

300 € oikeuttaa harjoittelemaan kaikilla vapaamiekkailuvuoroilla sekä kaikissa ohjatuissa harjoituksissa.

Lisäksi on mahdollista olla Habdan kannattajajäsen ja maksaa kannattajajäsenmaksua 100 €/jäsenkausi eli yksi vuosi. Kannattajajäsenmaksu ei oikeuta seuran harjoituksiin osallistumista, mutta se oikeuttaa kisoissa Habdan edustamisen. 

Lisäksi kisoissa muita seuroja edustavat voivat ottaa opareita Habdan valmentajalta, jos he maksavat kannatusjäsenmaksun tai Habdan harjoitusmaksun.

Lasku jäsen- ja harjoitusmaksusta tulee sähköpostitse kauden alussa.


Lisenssi ja vakuutus

Jokaisella Habdan harjoitusvuorolle osallistuvalla miekkailijalla tulee olla vähintään Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton myymä harrastelisenssi. Lisenssin ostamisen yhteydessä täytyy joko ilmoittaa oman vakuutuksen vakuutusnumero tai ostaa liiton tarjoama vakuutus. Habda ei ole vakuuttanut harjoituksiin osallistuvia miekkailijoita tapaturman varalta.

Lisätietoja lisensseistä ja vakuutuksista löytyy liiton sivuilta.


Seuran edustusasut
Täältä voi tilata Habdan edustus- ja harjoitteluasuja https://seurakauppa.intersport.fi/seura/habda-ry/ 


Kilpaileminen

Miekkailukisoihin osallistuminen on hyvä tapa mitata omaa osaamistaan ja tavata muita lajin harrastajia. Lisäksi kisoista voi saada motivaatiota treenaamiseen ja miekkailutaitojen parantamiseen. Valmentajan kanssa kannattaa jutella kilpailemisen aloittamisesta.

Kilpailemisen aloittaminen

Varusteet

Kilpailemisen aloittamiseen vaaditaan omat miekkailuvarusteet eli sähkökalpa, vartalojohto, hanska, maski, takki, housut, plastron, rintasuojus (naisille) ja miekkailusukat. Kisoissa tulee olla lisäksi varamiekka ja -vartalojohto. Varamiekan ja varajohdon voi lainata seuralta. 

Täältä löytyy eri ikäluokkien varustemääräykset. Huomioitavaa on lasten minikalpa (alle 13-vuotiaat) ja varusteiden FIE-merkintä (17-vuotiaiden sarjasta alkaen). FIE-merkintä vaaditaan kisoissa turvallisuuden lisäämiseksi, sillä FIE-merkityt varusteet ovat vahvempia ja kestävämpiä.

Lisenssi

Miekkailukilpailuihin osallistuvilla tulee olla voimassaoleva kilpailulisenssi ja vakuutus. Molemmat voi ostaa Suomen miekkailu- ja 5-ottelluliiton sivuilta. Lisenssi on ostettava ennen kuin ilmoittaudut kauden ensimmäiseen kisaan. Voit käyttää myös omaa vakuutusta, mutta varmista, että vakuutusehdot kattavat kilpailemisen. Vakuutuksen numero on ilmoitettava lisenssiä ostaessa.

Ulkomailla järjstettäviin kisoihin voi tarvita kansainvälisen lisenssi. 

Kisakalenteri

Liiton sivuilta löytyy kilpailukalenteri, josta voi valita itselleen sopivat kilpailut.

Lapsille ja nuorille suositellaan Masters-kisoja, joita järjestetään 4-5 kertaa vuodessa.

Ilmoittautuminen kisoihin

Lähetä sähköpostia osoitteeseen habdakisat@hotmail.com ja kerro mihin kisoihin haluat osallistua. Ilmoittautumisen lisääminen kuitataan sinulle sähköpostitse. Muistathan ilmoittautua kisaan ajoissa (kisakutsusta näkee viimeisen ilmoittautumispäivän) ja hoidathan lisenssiasiat kunyoon ennen ilmoittautumista.