Harjoittelu ja kilpailu

Harjoittelu

Kaikki seuran miekkailuharjoitukset ovat Helsingissä Töölön Kisahallin (Paavo Nurmen kuja 1, 00250 Helsinki) miekkailusaleissa. Harjoituksissa olisi hyvä olla ainakin oma miekka (sähkökalpa), vartalojohto ja hanska. Seuralta saa kuitenkin kaikki treeneihin tarvittavat varusteet. Valmentajan kanssa voi keskustella taitotason kannalta sopivasta treeniryhmästä.HarjoitusajatOhjatut harjoitukset tarkoittavat sitä, että alkulämmittely ja venyttely tapahtuvat harjoituksissa ja valmentaja pitää harjoituksissa usein jalkatyön, pariharjoituksia, pistotyynyharjoittelua tai erityisiä miekkailuharjoituksia. Vapaamiekkailu tarkoittaa sitä, että lämmittely ja miekkailu tapahtuvat kokonaan itsenäisesti.

Lapset ja nuoret ohjatut harjoitukset

  • tiistaisin 16.00-17.30 valmentajana András
  • torstaisin 17.00-19.00 valmentajana András (vain kokeneemmat nuoret)
  • perjantaisin 16.00-17.30 valmentajana András

Aikuiset ohjatut harjoitukset

  • maanantaisin 18.00-20.00 omatoiminen harjoitus; valmentajana toimii seuran jäsenet vuorotellen
  • tiistaisin 17.30-19.00 valmentajana András
  • torstaisin 17.00-19.00 valmentajana András
  • perjantaisin 17.30-19.00 valmentajana András

Aikuiset vapaamiekkailu

  • maanantaisin 18.00-20.00
  • keskiviikkoisin 19.00-20.30
  • sunnuntaisin illalla, miekkailijat voivat sopia ajasta keskenään tarkemmin. Tällöin on maksettava itse Kisahallin sisäänpääsymaksu.Jäsen- ja harjoitusmaksutJäsenyyskausi on elokuun alusta heinäkuun loppuun.

Jäsenmaksu 5 €

Harjoitusmaksut  JÄSENILLE yhdeltä kaudelta (kevät- tai syyskausi) ovat: 95 €/100 € (vapaamiekkailu) tai
295 €/300 € (kaikki harjoitukset).

Vuoden ensimmäinen harjoitusmaksu sisältää jäsenmaksun 5 € + harjoitusmaksun 95 € = 100 € tai 5 € + 295 € = 300 €. Vuoden toinen harjoitusmaksu ei sisällä enää jäsenmaksua, joten silloin harjoitusmaksu on 100 € tai 300 €.95 €/100 € oikeuttaa harjoittelemaan ainoastaan vapaamiekkailuun tarkoitetuilla vuoroilla. Vapaamiekkailuun tarkoitetut vuorot on lueteltu ylempänä.

295 €/300 € oikeuttaa harjoittelemaan kaikilla vapaamiekkailuvuoroilla sekä kaikissa ohjatuissa harjoituksissa.Harjoitusmaksu henkilölle, joka ei ole HABDA ry:n jäsen, on 450 € kaudelta.

Lisäksi on mahdollista olla Habdan kannattajajäsen ja maksaa kannattajajäsenmaksua 100 €/koko vuosi. Kannattajajäsenmaksu ei oikeuta seuran harjoituksiin osallistumista, mutta se oikeuttaa kisoissa Habdan edustamisen.

Lasku jäsen- ja harjoitusmaksusta tulee sähköpostitse kauden alussa.Kilpaileminen

Miekkailukisoihin osallistuminen on hyvä tapa mitata omaa osaamistaan ja tavata muita lajin harrastajia. Lisäksi kisoista voi saada motivaatiota treenaamiseen ja miekkailutaitojen parantamiseen. Valmentajan kanssa kannattaa jutella kilpailemisen aloittamisesta.

Kilpailemisen aloittaminen


Varusteet

Kilpailemisen aloittamiseen vaaditaan omat miekkailuvarusteet eli sähkökalpa, vartalojohto, hanska, maski, takki, housut, plastron, rintasuojus (naisille) ja miekkailusukat. Kisoissa tulee olla lisäksi varamiekka ja -vartalojohto. 

Täältä löytyy eri ikäluokkien varustemääräykset. Huomioitavaa on lasten minikalpa (alle 12-vuotiaat) ja varusteiden FIE-merkintä (17-vuotiaiden sarjasta alkaen). FIE-merkintä vaaditaan kisoissa turvallisuuden lisäämiseksi, sillä FIE-merkityt varusteet ovat vahvempia ja kestävämpiä.

Lisenssi

Miekkailukilpailuihin osallistuvilla tulee olla voimassaoleva kilpailulisenssi. Lisenssin voi ostaa Suomen miekkailuliiton sivuilta. Lisenssi on hyvä ostaa ajoissa ennen kisoja, jotta tiedot ehtivät päivittyä.

FIE:n järjestämiin kisoihin tarvitset lisäksi FIE-lisenssin.

Kisakalenteri

Liiton sivuilta löytyy kilpailukalenteri, josta voi valita itselleen sopivat kilpailut.

Lapsille ja nuorille suositellaan Masters-kisoja, joita järjestetään neljästi vuodessa.

Ilmoittautuminen kisoihin

Lähetä sähköpostia osoitteeseen habdakisat@hotmail.com ja kerro mihin kisoihin haluat osallistua. Ilmoittautumisen lisääminen kuitataan sinulle sähköpostitse.