Lasten ja nuorten alkeiskurssit

Lasten ja nuorten (8-15 -vuotiaat) kalpamiekkailun alkeiskurssit pidetään maanantaisin 16.30-18.00 ja perjantaisin 16.00-17.30 Töölön Kisahallissa. Valmentajana toimii seuramme unkarilainen päävalmentaja András Tóth sekä tarvittaessa seuramme kokeneet juniori- tai aikuismiekkailijat. Valmennus tapahtuu englanniksi ja suomeksi. Maanantain treeneissä mukana on vain alkeiskurssilaiset, jolloin harjoituksissa keskitytään uusien asioiden oppimiseen ja perjantain harjoituksissa on mukana myös jo aikasemmin miekkailun aloittaneita, jolloin treeneissä miekkaillaan hieman enemmän.

Kevään aikana järjestämme kaksi kurssia. Kurssin hinta on 110 € ja se maksetaan SuomiSportissa ilmoittautumisen yhteydessä. Hinta sisältää opetuksen, miekkailuvarusteiden lainan, Kisiksen sisäänpääsymaksun, kuluvan kauden harrastelisenssin sekä vakuutuksen kurssin ajaksi. 

Kurssi kestää 10 harjoituskertaa eli 5 viikkoa. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, jos Kisahallin miekkailusalit eivät ole käytettävissä. Väliin jääneet kurssikerrat korvataan toisina päivinä.

Kurssien aikataulut:

1. kurssi: 12.8.-13.9.2024

2. kurssi: 7.10.-8.11.2024

Kursseille ilmoittaudutaan SuomiSportissa. Pääset oikeaan paikkaan klikkaamalla haluamaasi kurssia yläpuolelta.

Alkeiskurssille tarvitsee mukaan t-paidan, pitkät verryttelyhousut, sisäpelikengät tai lenkkarit ja juomapullon. Miekkailuvarusteet saa seuralta käyttöön kurssin ajaksi.

Kurssin aikana opetellaan miekkailun perusteet eli jalkatyö, pistotekniikka ja miekkailun säännöt. Treeneihin kuuluu alkulämmittely, venyttelyt, jalkatyötä, pari- ja pistotyynyharjoituksia, pelejä ja leikkejä sekä tietenkin paljon miekkailua. Kurssin aikana toistetaan paljon perusasioita, joten vaikka et pääse joka kerralle mukaan voit oppia miekkailun perusteet.

Kun tulet alkeiskurssille Töölön Kisahalliin, tule suoraan miekkailusaliin. Sinne päästäksesi kerro vahtimestareille, että olet tulossa Habdan alkeiskurssille, niin saat heiltä kulkukortin, jolla pääset porteista sisään. Sen jälkeen nouse vahtimestarien takana olevat vasemmanpuoleiset portaat ylös ja käänny vasemmalle. Käänny ennen pingispöytiä oikealle ja näet miekkailusalin vasemmalla puolellasi. Tule rohkeasti sisään! 

Alkeiskurssin jälkeen voit jatkaa miekkailua seurassamme.