Valmentaja

András Tóth
István Skóro

Valmentaja

 

Seuran päävalmentajana toimii unkarilainen miekkailun ammattivalmentaja András Tóth. Hän on toiminut seuran valmentajana tammikuusta 2007 lähtien. 

Andrákseen voi ottaa yhteyttä puh. 0442156665.

 

Aktiiviura

András Tóth aloitti miekkailuharrastuksen 8-vuotiaana. Aktiiviurallaan hän saavutti neljä Unkarin juniorimestaruutta joukkuekisoissa ja yhden juniorien henkilökohtaisen mestaruuden. Unkarin maajoukkueessa paras tulos oli joukkuehopea junioreiden MM-kisoissa Venezuelassa vuonna 1998.

 

Valmennustyö

Valmennusura käynnistyi vuonna 1999 Club MTK:ssa, sen jälkeen hän valmensi UTE:ssa. Unkarissa hänen valmennettavansa olivat maan junioriparhaimmistoa. András valmistui Budapestin yliopiston Liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2001.

 

Pyörätuolimiekkailu

András on valmentanut pyörätuolimiekkailijoita Unkarissa. Miekkailijat ovat saavuttaneet useita Euroopan mestaruuksia, neljä pronssia Torinon MM-kisoissa sekä Ateenan Paralympialaisissa kolme hopeaa ja yhden pronssin. Pyörätuolimiekkailua ei vielä aktiivisesti harrasteta suomessa, mutta sen aloittamiseen on seurassamme hyvät valmiudet. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Habda ry:n hallituksen jäseniin.
 

István Skóro, seuran päävalmentaja vuosina 2003 - 2006

 

István Skóro valmistui Budapestin Yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta 1974. Hän aloitti valmennusuransa vuonna 1972 ja Unkarissa hän toimi seuravalmentajana mm. MTK:ssa ja myöhemmin kymmenen vuoden ajan juniorimaajoukkueen valmentajana.

 

Menestynein Skóron oppilaista on kalpamiekkailija Adrien Hormay, jonka saavutuksia ovat mm. Atlantan olympialaisissa 1995 henkilökohtainen kuudes sija sekä neljäs sija joukkuekilpailussa Unkarin naisten maajoukkueessa  ja MM-kulta 1997.