Kilpaileminen

Miekkailukisoihin osallistuminen on hyvä tapa mitata omaa osaamistaan ja tavata muita lajin harrastajia. Lisäksi kisoista voi saada motivaatiota treenaamiseen ja miekkailutaitojen parantamiseen. Valmentajan kanssa kannattaa jutella kilpailemisen aloittamisesta.

Kilpailemisen aloittaminen

Varusteet

Kilpailemisen aloittamiseen vaaditaan omat miekkailuvarusteet eli sähkökalpa, vartalojohto, hanska, maski, takki, housut, plastron, rintasuojus (naisille) ja miekkailusukat. Kisoissa tulee olla lisäksi varamiekka ja -vartalojohto. 

Täältä löytyy eri ikäluokkien varustemääräykset. Huomioitavaa on lasten minikalpa (alle 12-vuotiaat) ja varusteiden FIE-merkintä (17-vuotiaiden sarjasta alkaen). FIE-merkintä vaaditaan kisoissa turvallisuuden lisäämiseksi, sillä FIE-merkityt varusteet ovat vahvempia ja kestävämpiä.

Lisenssi

Miekkailukilpailuihin osallistuvilla tulee olla voimassaoleva kilpailulisenssi. Lisenssin voi ostaa Suomen miekkailuliiton sivuilta. Lisenssi on hyvä ostaa ajoissa ennen kisoja, jotta tiedot ehtivät päivittyä.

FIE:n järjestämiin kisoihin tarvitset lisäksi FIE-lisenssin.

 

Aseen sähköinen testaus kisoissa

Kilpailuissa ase testataan ennen jokaista ottelua. Jos ase todetaan vialliseksi, sitä ei voi käyttää, vaan tuomari ottaa sen pois miekkailijalta ottelun ajaksi. Sen takia on hyvä tarkistaa miekkojen kunto itse aina ennen kisoja. Lisäksi on huolehdittava, että kisoissa on mukana myös yksi tai useampi vara-ase, takavarikointien ja välinerikkojen varalle. Tuomarin aseentestausrutiini on yleensä seuraavanlainen.

  • Asetetaan rakotulkki kärkeen ja painetaan kärki alas. Merkintälaiteeseen ei saa syttyä valoa.
  • Otetaan 750g:n punnus ja painetaan se alas siten, että valo syttyy. Kärkijousen tulee nostaa tämä paino ylös siten, että merkintävalo sammuu.
  • Lisäksi tarkistetaan, että kärjen molemmat ruuvit ovat paikoillaan.

 

Kisakalenteri

Liiton sivuilta löytyy kilpailukalenteri, josta voi valita itselleen sopivat kilpailut.

Lapsille ja nuorille suositellaan Masters-kisoja, joita järjestetään viisi vuodessa.

 

Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kisakutsuista löytyy viimeinen ilmoittautumispäivä, jota ennen tulee lähettää ilmoittautuminen osoitteeseen habdakisat@hotmail.com. Kirjoita ilmoittautumiseen sarja, kisan nimi ja oma nimi. Kun ilmoittautuminen on lisätty, sähköpostiin tulee kuittaus. Jos kilpailet ensimmäistä kertaa laita sähköpostiin lisäksi syntymäaikasi ja kätisyytesi. 

 

Seurakisat

Seurakisat aikuisille pidetään kerran kuussa, neljästi syksyllä ja neljästi keväällä. Kisa pidetään sunnuntaisin klo 18 alkaen. Myös kilpailuissa käyvät juniorit ja vierailevat tähdet ovat tervetulleita.

Kisoja on tarkoitus pitää mahdollisuuksien mukaan joka kuun viimeisenä sunnuntaina. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan seuran sähköpostilistalla.

Kisojen tuloksista pidetään rankinglistaa ja kevään lopussa paras voittaa ainakin mainetta ja kunniaa!