Harjoittelu

Kaikki seuran miekkailuharjoitukset ovat Helsingissä Töölön Kisahallin (Paavo Nurmen kuja 1, 00250 Helsinki) miekkailusaleissa. Harjoituksissa olisi hyvä olla ainakin oma miekka (sähkökalpa), vartalojohto ja hanska. Seuralta saa kuitenkin kaikki treeneihin tarvittavat varusteet. Valmentajan kanssa voi keskustella taitotason kannalta sopivasta treeniryhmästä.

Tietoa miekkailun jatkamisesta alkeiskurssin jälkeen löydät täältä.

Harjoitusajat

Ohjatut harjoitukset tarkoittavat sitä, että alkulämmittely ja venyttely tapahtuvat harjoituksissa ja valmentaja pitää harjoituksissa usein jalkatyön, pariharjoituksia, pistotyynyharjoittelua tai erityisiä miekkailuharjoituksia. Vapaamiekkailu tarkoittaa sitä, että miekkailu tapahtuu kokonaan itsenäisesti.

 

Lapset ja nuoret ohjatut harjoitukset

tiistaisin 16.00-17.30

perjantaisin 16.00-17.30

 

Aikuiset ohjatut harjoitukset

tiistaisin 17.30-19.00

torstaisin 17.30-19.00

perjantaisin 17.30-19.00

 

Aikuiset vapaamiekkailu

maanantaisin noin klo 17.30 alkaen, yhdessä 5-ottelijoiden kanssa

keskiviikkoisin 19.00-20.30

torstaisin noin klo 18 alkaen, yhdessä 5-ottelijoiden kanssa

sunnuntaisin illalla, miekkailijat voivat sopia ajasta keskenään tarkemmin. Tällöin on maksettava itse Kisahallin sisäänpääsymaksu.

 

Harjoitusmaksut

Lasku harjoitusmaksusta tulee sähköpostitse kauden alussa.

Harjoitusmaksut ovat seuraavat: 100€, 300€ tai 350€. Nämä maksut kattavat yhden kauden harjoittelun, eli syys- tai kevätkauden.

 

100€ oikeuttaa harjoittelemaan ainoastaan vapaamiekkailuun tarkoitetuilla vuoroilla. Vapaamiekkailuun tarkoitetut vuorot on lueteltu ylempänä.

300€ oikeuttaa harjoittelemaan enintään kaksi kertaa viikossa ohjatuissa harjoituksissa, jotka on lueteltu ylempänä. Vaihtoehtoisesti voit harjoitella kerran viikossa ohjatuissa harjoituksissa ja kerran viikossa vapaamiekkailuvuorolla.

350€ oikeuttaa harjoittelemaan yli kaksi kertaa viikossa millä tahansa harjoitusvuorolla. Voit siis harjoitella vaikkapa kaksi kertaa viikossa ohjatuissa harjoituksissa ja kerran vapaamiekkailuvuorolla tai kolmesti viikossa ohjatuissa harjoituksissa tai voit käydä miekkailemassa kaikilla vapaamiekkailuvuoroilla ja kaikissa ohjatuissa harjoituksissa.

 

Lisäksi on mahdollista olla Habdan kannattajajäsen ja maksaa kannattajajäsenmaksua 100€/koko vuosi. Kannattajajäsenmaksu ei oikeuta seuran harjoituksiin osallistumista, mutta se oikeuttaa kisoissa Habdan edustamisen.

 

Valmentajan antamat yksityistunnit

Seuran päävalmentaja András Tóth antaa pyydettäessä maksullisia miekkailun yksityistunteja eli opareita. Oparit kestävät 30 minuuttia ja ne pidetään Kisahallin miekkailusalissa.

Miekkailussa oparit ovat erittäin tärkeitä taitojen kehittymisen kannalta. Oparilla opettaja määrää jonkin liikkeen, jota harjoitellaan. Oppilas tekee liikkeen opettajan signaalista ja opettaja korjaa virheet ja antaa henkilökohtaisia parannusehdotuksia miekkailun kehittämiseksi. Opareilla harjoitellaan hyökkäys- ja puolustustekniikoita sekä samalla tehdään jalkatyöharjoituksia. 

Oparin voi ottaa lapsi, nuori tai aikuinen heti alkeiskurssin loputtua tai vasta myöhemmin miekkailuharrastuksen jatkuttua. Ajankohdasta voi sopia päävalmentaja Andráksen kanssa, joko Kisahallilla kasvotusten tai ottamalla yhteyttä Andrákseen puh. 0442156665.

 

Harrastajalisenssi

Suomen miekkailuliiton sivuilta voi ostaa harrastajalisenssin, johon voi sisällyttää edullisen vakuutuksen. Harrastajalisenssi ei oikeuta kilpailemiseen. Harrastajalisenssin ostamista suositellaan miekkailun harrastajille.